Kort om Special pædaogisk elev status, revurdering og netværksmøder
Individuelle elevstatus (SPES):
I august / september starter elevernes kontaktlærer / - pædagog en individuel elevplan (SPES) på internet platformen "Meddelelsesbogen".
Klasseteamet vil hen hen overskoleåret løbende evaluere og opstille nye mål for klassen og de enkelte elever, både inden for det faglige, personlige og sociale område.
Som forældre vil I blive tilbudt læseadgang til elevplanen i oktober / november og i juni.
Man får adgang ved at logge ind på Aula og klikke på Meddelelsesbogen i menuen i højre side.
I forlængelse af dette, vil I blive inviteret til en skole-hjem samtale med jeres barns kontaktpersoner i klassen.
For de ældste elever vil dette foregå som en netværkskonference i november og en skole- hjemsamtale i juni. I den mellemliggende tid vil planen fungere som et internt arbejdsredskab for klassens lærere og pædagoger.
Forældre er derudover altid velkommen til at kontakte klasseteamet i løbet af skoleåret ift. eget barns trivsel og læring, og ekstra møder aftales efter behov.
Valg af mål for den enkelte elev bygger på følgende:
- personalets observationer og erfaringer med eleven
- samtaler med eleven om ønsker til faglige og personlige mål
- forældrenes beskrivelser og vurdering af eleven
- psykologens test og observationer af eleven
- evt. ergoterapeutisk undersøgelse af eleven
- færdighedsprøver foretaget i klassen
- læseplan for pågældende fag og klassetrin
- evaluering af sidste skoleårs elevstatus (ved gamle elever)
- for nye elever: beskrivelser og rapporter fra tidligere skole / børnehave
Revurdering:
- Hvert år inden d.1. december foretages der officielt en revurdering (indstilling til fortsat skolegang i Centerafdelingen). Forældre, skole og hjemkommune skal bekræfte, om man ønsker / anbefaler, at skolegangen i Centerafdelingen skal fortsætte eller ophøre. I langt de fleste tilfælde er der enighed om, at eleven skal fortsætte, med mindre det er afgangselever, og selve revurderingen er en ren papirsag, som skolen sørger for.
- Hvis jeres barn går i 9. eller 10. klasse i Centerafdelingen, bliver I inviteret til en netværkskonference slut oktober / starten af november. Vi har lavet en aftale med PPR om, at Odense elever på 0.-8. klassetrin automatisk revurderes, dvs. indstille til at fortsætte på skolen, med mindre vi aftaler andet forældre og skole imellem.
- Hvis jeres barn går i 0. -8. klasse, afholder vi ikke netværkskonference, men I vil i stedet blive inviteret til en skole- hjem samtale med kontaktpersonerne i klassen i løbet af november.
Ved 8. klasses elever vil afdelingsleder og evt. vores lokale UUO koordinator også deltage i skole-hjem samtalen.
- 0.- 8. klasses elever fra andre kommuner: Her vil vi kontakte hjemkommune for at høre, om man ønsker en netværkskonference. Hvis ikke vil vi i stedet tilbyde forældre en skole hjem samtale
Hvis man som forældre er i tvivl, om ens barn skal revurderes til et andet skoletilbud, er man altid velkommen til at kontakte skolens ledelse .
For alle elever gælder det: Hvis der fra skolens side er tvivl, om en elev skal fortsætte i Centerafdelingen, vil vi altid tage kontakt til jer i god tid og inddrage jer i overvejelserne.
Den endelige afgørelse om fortsat skolegang ligger hos hjemkommunen, dvs. det lokale PPR kontor.
Netværkskonferencer (elever i 9. og 10. klassetrin):
- Før netværkskonferencerne: Kontaktpersonerne ringer til forældrene med henblik på at gennemgå spørgsmål eller kommentarer til SPES. Her er der ligeledes mulighed for at aftale, hvilke punkter, der skal med på dagsordenen til netværksmødet.
- Deltagerne i netværkskonferencerne vil i de fleste tilfælde være forældrene, elevens kontaktpersoner og en repræsentant fra skolens ledelse. Efter aftale med forældrene kan mødet desuden udvides med sagsbehandlere, ergoterapeut, aflastningsfamilie, uddannelsesvejleder m.fl.
Centerafdelingens psykolog deltager kun i netværkskonferencer kun efter nærmere aftale.
Skolens UU-vejleder deltager fast ved alle elever fra og med 9. klassetrin.
Indhold på netværkskonferencerne:
Med udgangspunkt i elevstatus (SPES) og daglige observationer vil kontaktpersonerne præsentere deres vurdering af elevens aktuelle trivsel og udvikling.
Dette suppleres af forældrenes oplevelse af elevens trivsel og evt. andre faggruppers vurderinger og observationer. Herudover aftales den konkrete dagsorden mellem kontaktpersoner og forældre.
Mødet afsluttes altid med en vurdering af, om eleven skal fortsætte i Centerafdelingen, eller om der er overvejelser om skoleskift eller skift til ungdomsuddannelse.